Recurrències

dimarts, 12 de juny del 2012

Compte amb el compte

Per a tots aquells que feu ús de la potent xarxa social Facebook, hui han sortit unes declaracions de Mark Zuckerberg en què explicava el seu nou mètode de finançament a llarg termini.

Des de la caiguda de les accions de Facebook en les últimes setmanes, el creador de la xarxa social amb més trànsit del món ha decidit apel·lar als seus drets de propietat de dades personals per fer un dels projectes de major envergadura social dels últims anys. Zuckerberg ha fet un pacte amb diversos estudis cinematogràfics per portar avant la seua quimera: “es tracta que tot el món participe, per activa o per passiva, en la creació d’una macroficció basada en els perfils dels usuaris de la nostra xarxa social”. El que es proposa, tal com ha explicat durant les dues hores que ha durat la roda de premsa a l’estudi de 20th Century Fox (Los Ángeles), és “recopilar totes aquelles informacions de perfil dels usuaris per poder produir el nostre propòsit, que no és més que un producte cinematogràfic que encara no hem decidit”. Rupert Murdoch, principal accionista de News Corporation, ha estat l’encarregat de confirmar l’estabilitat de l’assumpte, però que encara “no se sap si fer una sèrie televisiva a escala mundial o una saga de pel·lícules conjuminada per infinites situacions, personatges i temes d’actualitat”.

Segons les dades aportades, no han faltat productores, actors, directors i guionistes nord-americans que aproven l’empresa que Zuckerberg i la 20th Century Fox han decidit començar. Tot i que encara no s’han donat noms concrets, s’ha deixat clar que es vol apostar en quelcom segur, així que no podem descartar la participació de noms amb prestigi i carreres consolidades.

La principal polèmica, no obstant això, ha girat al voltant de la manipulació de les dades personals dels usuaris de la xarxa social. Zuckerberg s’ha esforçat en aclarir que “les dades que recollim seran una simple inspiració, una mera font de recursos, no anem a fer la història de cap persona en concret. El personatge que isca serà fruit de moltes vivències arreu del món, i intentarem respectar en tot moment la intimitat de la gent.” Amb aquestes paraules s’ha donat per finalitzada l’exposició del projecte, que no coneixerem amb seguretat fins ben entrat el 2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada