Recurrències

divendres, 11 de gener del 2013

Les coses que mai faràs igual

La creativitat disminueix? Sempre es té la mateixa? O és que es focalitza en unes o altres coses?

Recorde uns dibuixos que solia fer de menut que consistien a dibuixar una gran bèstia, com un dinosaure gegant de color verd que ocupava un full sencer. Al voltant i per sobre del monstre hi havia tot de persones fent diverses coses més o menys extravagants: un jugava a golf i li encaixava la pilota en la fossa nassal, un altre grup es dedicava a fer patinatge artístic sobre la pell, i un tenia el cul punxat a una de les dents del monstre; alhora hi havia tot d’helicòpters, paracaigudes i avions voltant l’animal per tractar de detenir-lo o matar-lo amb míssils, i sempre hi havia un alpinista que li escalava les cames. Ah, i mentre dibuixava anava fent sorolls, com si fóra un dibuix amb efectes especials d’un sol ús.

Però no recorde què en feia després, d'aquests dibuixos. Probablement morien al calaix del pupitre juntament amb els mocs que hi apegava.

Ah…, hauré de tornar-los a fer.

Feliç 2013.

2 comentaris:

  1. Potser, la capacitat de crear la tenim sempre i també la focalitzem de diferents maneres, però no sé si la podem mesurar. Com ho hauríem de fer? Però a les preguntes que has fet, caldria afegir-hi també les següents: la valorem? Aprenem a desenvolupar-la? Ens ensenyen a potenciar-la? Qui sap si, algun dia, aquell xiquet que feia dibuixos de bèsties amb tot un seguit de personatges al seu voltant i alhora feia els efectes especials amb la boca, hui no seria un bon animador gràfic si aquells dibuixos no hagueren quedat guardats al calaix i...

    ResponElimina
  2. mira, precisament això que dius (més o menys) ho vaig sentir a un vídeo d'un home anglés, un expert en temes relacionats amb la cretivitat i l'educació. Deia que en l'escola solen donar més importància a matèries com les matemàtiques, la gramàtica o les ciències naturals que a altres com la música, les arts plàstiques, la dansa o el teatre. L'home es diu Ken Robinson.

    Tampoc cregues que eren dibuixos treballadíssims... Eren per passar l'estona i avant, clar, com que eren ciències menors/inexactes...

    ResponElimina